De strooikaas kan in afgesloten verpakking, op een droge plaats buiten de koelkast worden bewaard. De strooikaas hoeft niet in de koelkast, omdat het gedroogde kaas is.

Strooikaas kan klontvorming geven als het in de koelkast bewaard wordt. Het beste kan de strooikaas op kamertemperatuur worden bewaard. Klonten kun je vaak weer losmaken door de kaas op temperatuur te laten komen dan de bus even te schudden, de kaas is verder goed eetbaar. Daarbij kunnen er ook klonten ontstaan in de koelkast omdat het daar altijd iets vochtig is en als de pot eenmaal open is geweest, kan de kaas dat vocht ook opnemen. 

Tot 3 dagen na openen van de verpakking in een afgesloten zakje in de koelkast. Afhankelijk van de omstandigheden.

Ja, dat kan. De kaas is dan wel wat bevroren, maar als het over warm eten strooit is dat zo ontdooit

De meeste kazen zijn gemaakt met dierlijk stremsel. De producten Cheese Sensation Flakes, Cubes en Nacho zijn gemaakt met vegetarisch stremsel (gemaakt door micro-organismen) en passen dus goed in een vegetarisch dieet.

De nummers op kaas hebben te maken met de hoeveelheid vet. Kaas bestaat voor een groot deel uit water. Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water. Er blijft dus 60 gram over. Als er op de verpakking 48+ staat, betekent dit dat die 60 gram overgebleven kaas voor 48 procent uit vet bestaat.

Onze kaasproducten zijn gemaakt met gepasteuriseerde melk en kun je dus veilig eten als je zwanger bent.

Onze producten Cheese Sensation Flakes en Trio bevatten geen E-nummers. De andere producten bevatten wel E-nummers. 

Wat zijn E-nummers?:
E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd om eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. Voorbeelden zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. E-nummers kunnen worden gewonnen uit de natuur of kunstmatig worden gemaakt in een fabriek. Als in een product E-nummers zijn gebruikt, dan staat de naam van de stof of het E-nummer op het etiket.

Een stof krijgt niet zomaar een E-nummer, hier gaat een heel traject aan vooraf. Het belangrijkste is dat de stof niet schadelijk mag zijn voor de gezondheid. Het E-nummer is dus een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en dat ze veilig gebruikt kunnen worden. In de wet staat in welke producten een toevoeging gebruikt mag worden en hoeveel er maximaal aan producten mag worden toegevoegd. (Bron: Voedingscentrum.nl)

Onze producten Cheese Sensation Flakes en Trio bevatten geen e-nummers.

Toelichting:
E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd om eigenschappen van voedingsmiddelen te verbeteren. Voorbeelden zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. E-nummers kunnen worden gewonnen uit de natuur of kunstmatig worden gemaakt in een fabriek. Als in een product E-nummers zijn gebruikt, dan staat de naam van de stof of het E-nummer op het etiket.

Een stof krijgt niet zomaar een E-nummer, hier gaat een heel traject aan vooraf. Het belangrijkste is dat de stof niet schadelijk mag zijn voor de gezondheid. Het E-nummer is dus een garantie dat de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen gecontroleerd heeft en dat ze veilig gebruikt kunnen worden. In de wet staat in welke producten een toevoeging gebruikt mag worden en hoeveel er maximaal aan producten mag worden toegevoegd. (Bron: Voedingscentrum.nl)

Iemand die vegetarisch is, eet geen vlees. Sommige vegetariƫrs eten helemaal niets van een gedood dier (en dus ook geen kaas met dierlijk stremsel). Andere zijn iets soepeler. De producten Cheese Sensation Flakes, Cubes en Nacho zijn gemaakt met vegetarisch stremsel (gemaakt door micro-organismen) en passen dus goed in een vegetarisch dieet.

Iemand die vegan is gebruikt helemaal geen dierlijke producten. Naast vlees eten ze geen zuivel, eieren en andere etenswaren die van dieren afkomen. . De producten Cheese Sensation Flakes, Cubes en Nacho bevatten melk en zijn dus niet vegan

Maak je tosti met geraspte kaas! dat smelt beter en sneller. Cheese Sensation Nacho is zeer geschikt voor jouw perfecte tosti. Aan deze rasp is namelijk een beetje zetmeel toegevoegd, wat er voor zorgt dat de kaas niet wegsmelt in je boterham.